Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

tip sana sini

3 Mindset Paling Penting Yang Kena Ada Untuk Berjaya Dalam Bisnes Online

Bisnes online sekarang ni makin mencabar dengan meningkatnya pesaing.
09 Mar 2022, 08:00 AM

Artikel ini ditaja oleh Momentum Internet

3 mindset paling penting yang kena ada untuk berjaya dalam bisnes online

Kredit: benzoix/Freepik.com

Dalam hal-hal bisnes, terutama sekali bisnes online, ramai yang tak tahu nak bagaimana nak mulakannya dengan betul. Akhirnya duit lebur begitu saja sebab salah teknik pemasaran. Ramai yang terikut-ikut peniaga lain sedangkan mungkin cara pemasaran tu tak kena dengan bisnes kita.

Selain tu mungkin kita ada banyak content berguna yang memberi manfaat kepada pengguna, tapi sayang kalau kita tak tahu nak kongsikannya dengan betul. Bukan itu saja, kebanyakan peniaga baru juga tak sabar-sabar nak kaut keuntungan walaupun baru je mula.

Bila hasil tak seperti yang dijangka, mulalah putus asa. Ini semua kesilapan yang kena diubah! Sebagai peniaga, anda kena tukar mindset yang negatif kepada yang positif. Bukan sahaja mindset perlu ditukar, tindakan pun perlu ditukar. Antara yang boleh anda lakukan ialah:

#1 Cari ‘circle’ atau kelompok yang positif 

Cuba anda bayangkan situasi ni: terdapat segelas air yang putih jernih, kemudian setitik sirap dimasukkan dalam gelas. Maka warna sirap akan pengaruhi air yang ada dalam gelas air putih tu, akhirnya segelas air putih tadi dah bertukar menjadi air sirap.

Kita sebagai peniaga juga lebih kurang sama, ibarat air jernih tersebut. Bila kita berada dalam ‘circle’ atau kelompok yang bagus dan bersesuaian, maka kita juga akan terpengaruh dengan perkara-perkara yang positif.

Mudah kata kalau kita kawan dengan orang yang jual minyak wangi, kita pun akan turut berbau wangi. Kalau kita duduk dekat dengan sampah, kita akan berbau busuk. Jadi pada dasarnya, kalau nak capai jualan RM1 Juta, kita kenalah ‘duduk’ dengan orang yang dah berjaya capai RM1 Juta.

#2 Keluar dari rutin biasa 

Jika anda kekal berada di zon selesa, ini sebenarnya berbahaya buat bisnes anda. Sebab jika anda tak keluar dari rutin biasa yang anda dah rasa selesa, anda akan sukar nak capai benda baru. Jadi buatlah perkara yang anda tak pernah buat atau takut nak buat, maka peluang anda untuk dapat benda yang anda inginkan semakin meningkat.

#3 Buat benda baru dengan konsisten 

Bila anda dah keluar dari zon selesa, pastikan anda buat benda yang baru tu secara konsisten. Jangan cepat mengalah bila hasil belum membuah. Jika anda dah buat secara konsisten pada setiap hari dan hasilnya masih sama, cuba tanya ke ‘circle’ anda dan minta pendapat mereka. Mungkin anda boleh ubah strategi bisnes anda.

Selain itu, jika anda nak gandakan jualan, anda boleh buat pendaftaran untuk menyertai sesi Roket Pemasaran Momentum (RPM) Bisnes Comeback 2022 yang bakal berlangsung pada 12 dan 13 Mac 2022 ini (Sabtu dan Ahad).

3 mindset paling penting yang kena ada untuk berjaya dalam bisnes online

Kredit: Momentum Internet

Harga biasa bagi tiket untuk sesi RPM ini bernilai RM499, tapi anda boleh mendapatkannya secara PERCUMA jika anda daftar secepat yang mungkin! Ini peluang keemasan untuk anda buat tindakan dalam bisnes anda! Jangan tunggu lama-lama, siapa cepat dia dapat!

Jom daftar sekarang di laman utama Roket Pemasaran Momentum.

Selain itu, kalau nak tahu lebih lanjut lagi tentang Momentum Internet dan juga pakar bisnes online iaitu Najib Asaddok, anda boleh “LIKE” dan “FOLLOW” laman Instagram dan Facebook Najib Asaddok.

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.