Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

tip sana sini

Ramai Dah Beralih Kepada Perniagaan Online, Anda Bila Lagi?

Sekarang adalah masa terbaik untuk mula!
Izza Yatim
22 Jun 2021, 06:00 AM

ramai dah beralih kepada perniagaan online, anda bila lagi?

Kredit: Freepik

 

Sana sini orang mula berniaga. Ada yang memilih perniagaan secara offline yang beroperasi di bangunan kedai, jualan boot kereta serta dari rumah ke rumah. Ada pula yang selesa dengan perniagaan secara atas talian.

 

Namun tak dinafikan dengan situasi pandemik yang memasuki tahun kedua ini, mereka yang menjalankan perniagaan terutamanya secara offline terkesan dengan situasi yang melanda. Pekerjaan bukan penting terpaksa ditutup, orang ramai juga diarahkan duduk di rumah dan secara tidak langsung menjejaskan pendapatan seharian peniaga.

 

 

Sebab itulah ramai yang beralih kepada perniagaan atas talian... Urusan jual beli boleh dilakukan pembeli dari rumah tanpa perlu bersua muka, dan soal jawab serta masalah pun diselesaikan secara atas talian.

 

Untuk anda yang masih terlibat dalam perniagaan offline tu, inilah masa terbaik untuk mulakan perniagaan online. Yang masih tidak tahu bagaimana hendak mulakan perniagaan online, ini kami kongsikan antara perkara pertama yang anda kena buat.

 

#1 Tahu platform

ramai dah beralih kepada perniagaan online, anda bila lagi?

Kredit: Pixabay/Pexels

 

Bukan sahaja perniagaan offline perlukan kedai, perniagaan online pun sama. Bezanya, perniagaan online memerlukan anda pilih platform media sosial untuk buka kedai. Paling sesuai tentunya di laman Facebook.

 

Dah buka kedai di Facebook, jangan lupa hias cantik-cantik dan lengkapkan kedai maya anda dengan gambar profil, letak gambar kempen di timeline dan pastikan anda letak deskripsi kedai, barulah bakal pelanggan tau apa yang anda jual.


#2 Tarik pelanggan ke kedai 

ramai dah beralih kepada perniagaan online, anda bila lagi?

Kredit: rawpixel.com/Freepik

 

Paling penting, anda kenalah kenal pelanggan yang betul terlebih dahulu. Bila dah tau siapa yang sepatutnya jadi pelanggan, lebih mudah untuk tarik seramai mungkin pelanggan ke kedai maya dengan cara membuat like marketing.

 

#3 Engage dan bina kepercayaan

Untuk bina kepercayaan dengan pelanggan, anda kenalah sentiasa engage atau berhubung dengan sahabat maya. Tanya khabar dan beri kata-kata semangat setiap hari. Dan sebagai peniaga, anda mesti bijak menyelami pelanggan dan berikan solusi yang diperlukan. Bila pelanggan mula percaya, lebih mudah mereka membeli produk jualan anda. 

 

 

Dan untuk bina kepercayaan ini, anda kenalah mahir dalam teknik penulisan copywriting untuk menarik pelanggan ke kedai maya anda setiap hari.

 

Tak tahu macam mana nak hasilkan penulisan yang baik di media sosial?

Jangan risau, anda yang masih samar-samar tentang kaedah menulis copywriting yang baik dan ingin menguasai serta menambah baik strategi pemasaran di media sosial bagi mengembangkan perniagaan, anda boleh dapatkan bimbingan daripada Momentum Internet.

 

ramai dah beralih kepada perniagaan online, anda bila lagi?

Kredit: NakTarikPelanggan

 

Dengan kaedah yang betul, anda boleh roketkan jualan sehingga 10 kali ganda lebih ramai pelanggan dengan menggunakan Facebook.  Nak tau macam mana? Jom sertai kelas online Roket Pemasaran Momentum (RPM) – Copywriting Ayat Power dengan pendaftaran serendah RM20 sahaja bagi mendapatkan bimbingan selama 30 hari.  

 

Info lanjut di www.NakTarikPelanggan.com.  Jom “LIKE” dan “FOLLOW” Facebook dan Instagram Momentum Internet & Najib Asaddok sekarang.

 

“Momentum, empower your success”.

 

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.

Ads With Us Ads With Us Ads With Us