Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

tip sana sini

Nak Ambil Takaful Tapi Gaji Cukup-Cukup Makan? Ada Pelan Takaful Serendah RM13.80*!

Boleh lindungi diri dan seisi keluarga.
Izza Yatim
28 Feb 2024, 12:30 AM

Artikel ini ditaja oleh PruBSN Takaful

prusbn takaful lindungi famili

Kredit: Canva & PruBSN

Hari ni berapa haribulan? Berapa baki gaji yang tinggal?

Bila sebut pasal gaji, tidak kira banyak mana pun pendapatan yang kita terima, belum tentu mencukupi. Ada sahaja komitmen yang menanti. Kata orang besar periuk, besarlah keraknya...

Sebagai ibu dan ayah, kita sebolehnya ingin berikan yang terbaik untuk anak-anak. Bukan sahaja dalam hal pendidikan tetapi kesihatan.

Tapi pernah tak terfikir macam mana kalau tiba-tiba kudrat kita tak seperti hari ini? Diserang penyakit kritikal yang memerlukan kos rawatan berpuluh ribu ringgit atau hilang upaya kekal? Macam mana nak bekerja?

Dari mana datangnya duit untuk perbelanjaan? Cukup ke wang simpanan untuk tanggung kos rawatan? Siapa pula yang nak tanggung dan lindungi insan-insan yang kita sayang setelah kita pergi ke dunia abadi?

Sebab itu penting untuk kita buat persiapan terbaik untuk mereka yang akan kita tinggalkan supaya kelangsungan hidup keluarga terpelihara. Selain tabungan masa depan, anda boleh dapatkan perlindungan takaful PruBSN Lindung Famili dan PruBSN Cegah Famili, eksklusif untuk ahli Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP)!

Hanya guna dana KWSP, anda boleh dapatkan perlindungan takaful berkualiti dari pengendali takaful keluarga dengan reputasi terbaik seperti PruBSN yang merupakan Jenama Takaful Keluarga Terbaik selama 10 tahun berturut-turut untuk keluarga dan masa depan.

Paling penting harganya berpatutan dan ianya ditolak terus dari dana KWSP, tanpa mengganggu komitmen bulanan sedia ada. Tidak merugikan dan takde la rasa rasa terbeban untuk memberikan perlindungan keluarga dan masa depan!

 

Jom ambil perlindungan takaful menggunakan akaun 2 KWSP!

Jika dulu kita berkira-kira nak membayar komitmen bulanan perlindungan takaful. Iyalah, gaji yang ada pun cukup-cukup makan je kan? Sekarang dengan adanya PruBSN Lindung Famili dan PruBSN Cegah Famili, anda boleh dapatkan perlindungan takaful menggunakan akaun 2 KWSP untuk ahli keluarga tersayang!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PruBSN (@prubsn_official)

#1 Apa tu PruBSN Lindung Famili

Jika anda ahli KWSP yang berumur antara 19 hingga 65 tahun (hari lahir akan datang), anda boleh dapatkan perlindungan takaful untuk Kematian dan Hilang Upaya Kekal dan Menyeluruh hingga usia anda mencapai 75 tahun (hari lahir akan datang).

 prubsn takaful lindung family kwsp

Kredit: PruBSN Takaful

Dengan pelan ni, 100% daripada jumlah perlindungan akan dibayar apabila berlaku Kematian atau Hilang Upaya Kekal dan Menyeluruh (TPD) beserta dengan perlindungan tambahan sehingga 300% untuk kematian akibat kemalangan.

Apa yang anda boleh dapat dengan pelan ni?

 • Jaminan pembaharuan tahunan. Sebab pelan ini akan diperbaharui secara automatik setiap tahun sehingga umur 75 pada hari lahir akan datang.
 • Bayaran bermula dari RM13.80* untuk perlindungan takaful selama setahun untuk setiap ahli yang dilindungi. Pembayaran pun dibuat melalui potongan terus daripada akaun KWSP. Siap dapat pengecualian cukai lagi tau.
 • Walaupun anda je ahli KWSP, tapi dengan pelan ni anda boleh lindungi pasangan dan anak-anak termasuk anak angkat dan anak tiri dengan perlindungan sehingga RM200,000!
 • Nak mohon pun senang! Guna je aplikasi KWSP i-akaun, isi butiran diperlukan, jawab soalan pengistiharan kesihatan dan sahkan pembayaran menggunakan akaun 2 KWSP.
 • Paling penting, ianya patuh Syariah.

*Untuk perempuan bukan perokok, berumur 1 hingga 35 tahun (umur pada hari lahir akan datang), dan jumlah dilindungi sebanyak RM10,000.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PruBSN (@prubsn_official)

#2 Apa tu PruBSN Cegah Famili

Gaya hidup hari ini membuatkan ramai yang mengalami penyakit kritikal. Tak perlu tunggu tua, ramai orang muda yang dikesan alami penyakit seperti barah dan penyakit jantung.

prubsn takaful cegah family kwsp 

Kredit: PruBSN Takaful

Sebab itu anda kena ambil PruBSN Cegah Famili! Dengan pelan ini anda boleh dapatkan perlindungan takaful kalau diserang 43 penyakit kritikal atau pun jika berlaku kematian.

Bayarangan sumbangan tahunan pun mampu milik, hanya serendah RM16.30* setahun untuk setiap ahli yang dilindungi dan dibuat melalui potongan daripada akaun 2 KWSP.

Apa yang anda boleh dapat dengan pelan ni?

 • Sama seperti PruBSN Lindung Famili, anda juga dapat jaminan pembaharuan tahunan secara automatik sehingga umur 75 tahun pada hari lahir akan datang.
 • Bayaran sumbangan tahunan juga mampu milik, bermula dari RM16.30* untuk perlindungan takaful selama setahun untuk setiap ahli yang dilindungi dan dapat pengecualian cukai.
 • Walaupun anda je ahli KWSP, tapi dengan pelan ni anda boleh lindungi pasangan dan anak-anak dengan jumlah perlindungan sehingga RM200,000!
 • Dan sekiranya anda atau tanggungan didiagnos penyakit kritikal atau jika berlaku kematian, anda akan terima manfaat sekaligus (lump sum). Antara penyakit kritikal yang dilindungi termasuklah barah, strok, serangan jantung dan sebagainya.
 • Nak mohon pun senang! Guna je aplikasi KWSP i-akaun, isi butiran diperlukan, jawab soalan pengisytiharan kesihatan dan sahkan pembayaran menggunakan akaun 2 KWSP.
 • Paling penting, ianya patuh Syariah.

*Untuk perempuan bukan perokok, berumur 1 hingga 25 tahun (umur pada hari lahir akan datang), dan jumlah dilindungi sebanyak RM10,000.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PruBSN (@prubsn_official)

Menarik, kan?

Macam mana nak mohon perlindungan takaful melalui KWSP?

Nak mohon pelan perlindungan takaful ni kena buat sekarang, sementara sihat. Kata orang sediakan payung sebelum hujan. Kalau dah hujan dan basah, payung pun tidak berguna lagi.

Lindungi diri dan keluarga anda dengan mengikuti langkah-langkah ni:

 1. Muat turun aplikasi KWSP i-Akaun dan log masuk ke akaun anda. Atau anda boleh imbas je kod QR ni:

qr-code-muat-turun-i-akaun-kwsp

Kredit: KWSP & canva

 1. Klik pada i-Lindung dan pilih ‘Dapatkan Sebut Harga’. Jangan lupa isikan semua butiran yang diperlukan.

cara-daftar-takaful-perlindungan-famili-kwsp

Kredit: SINAR

 1. Pilih pelan perlindungan pilihan daripada PruBSN dan isikan maklumat yang diperlukan.
 2. Buat pembayaran yang akan ditolak daripada akaun KWSP.

Senang je kan?

Bukan itu je, sertai peraduan FAM-TASTIC BONANZA untuk peluang menang...

famtastik-bonanzaKredit: PruBSN Takaful

Kalau anda daftar pelan PruBSN Cegah Famili dan PruBSN Lindung Famili dengan KWSP mulai sekarang sehingga 30 April ni, anda boleh sertai peraduan FAM-TASTIC untuk peluang menang hadiah keseluruhan bernilai RM170,000!

Layari PruBSN Takaful untuk info lanjut!

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.