Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

tip sana sini

Nak Pergi Bercuti, Tetapi Risau Nak Tinggalkan Rumah? Ini Yang Boleh Anda Lakukan!

Barulah boleh pergi bercuti dengan tenang.
18 Oct 2022, 04:58 PM

Artikel ini ditaja oleh LOCKIN Malaysia

rumah selamat ketika bercuti

Kredit: Freepik; Edit: SINAR

Yay! Nak pergi bercuti!

Siapa yang tak teruja bila dapat pergi bercuti, kan? Setiap hari bekerja keras membanting tulang, apalah salahlah sekali sekali rehatkan badan dan fikiran sambil menikmati keindahan tempat orang.

Bercuti memang seronok, yang tak seronoknya apabila perlu tinggalkan rumah untuk tempoh masa lama dan pada masa sama risau tentang keselamatan rumah terutamanya daripada dipecah masuk.

Macam mana nak pastikan rumah kita adalah selamat? 

Menurut polis, perompak ini aim rumah mewah, tanpa penggera dan kamera kawalan keselamatan. Jadi, sudah tentu antara perkara pertama yang perlu kita pastikan adalah sistem keselamatan rumah dalam keadaan baik.

Selain pastikan pintu rumah dikunci dengan sempurna dan jangan sesekali tinggal kunci pendua di luar rumah, ini antara perkara lain yang anda boleh lakukan:

#1 Pasang Lampu Sensor Automatik 

Lampu ini akan menyala secara automatik jika ada sebarang pergerakan.

#2 Simpan Alatan Yang Mudah Terbakar 

Pastikan gas dan plug yang tidak digunakan telah ditutup dan peralatan yang mudah terbakar disimpan di tempat yang selamat.

#3 Maklumkan Pada Jiran Terdekat 

Maklumkan kepada jiran terdekat tentang ketiadaan anda. Sekurang-kurangnya jiran dapat kesan sekiranya ada perkara mencurigakan terjadi di rumah anda. Tetapi jangan sesekali hebahkannya di media sosial.

#4  Jangan Tinggalkan Kunci di Luar Rumah 

Ada yang suka tinggalkan kunci di luar rumah bagi memudahkan diri sendiri dan keluarga terhampir. Antara tempat biasa termasuklah bawah pasu bunga, bawah alas kaki, di dalam rak kasut dan di dalam peti surat.

#5 Pasang Alat Keselamatan Tambahan 

Antara alat keselamatan tambahan termasuklah penggera keselamatan dan kamera keselamatan yang boleh disambung ke telefon pintar anda. Anda akan dapat maklumat jika ada sebarang perkara mencurigakan berlaku di rumah anda.

Paling selamat tentunya dengan memasang kunci pintu LOCKIN. Kunci pintu rumah teknologi pintar LOCKIN Malaysia memberikan anda keselamatan dan ketenangan fikiran.

Walaupun waktu tu anda dah dalam perjalanan ke lapangan terbang, dan terfikir-fikir “dah kunci pintu rumah ke belum ya?”, anda boleh gunakan apps untuk periksa status pintu. Bukan itu je, penggera juga akan berbunyi jika anda terlupa kunci pintu rumah.

Ia juga adalah satu-satunya kunci pintu rumah pintar pertama di Malaysia yang anda boleh dapatkan secara langgaran bulanan serendah RM49 sebulan dan ada insurans sehingga RM10,000 setiap tahun kalau rumah anda dipecah masuk!

Lockin Malaysia kunci pintu pintar digital

Kredit: LOCKIN Malaysia

Kenapa anda kena pasang kunci keselamatan rumah LOCKIN Malaysia ni? 

Kunci pintu pintar berteknologi tinggi LOCKIN ni anti pecah masuk dan jadikan rumah anda lebih selamat dengan adanya ciri-ciri terbaik termasuklah:

6 pilihan mod

Ada 6 mod yang anda boleh pilih untuk buka pintu rumah anda iaitu menggunakan cap jari, PIN, 1-time password, bluetooth menggunakan app, kad NFC dan kunci.

Diperbuat daripada panel aloi aluminium berkualiti tinggi 

Menjadikannya tahan lasak dan anti pecah untuk melindungi rumah anda dari dipecah masuk.

Aplikasi Mijia 

Kunci ini turut menyokong akses dari ribuan peranti Mijia.

Satu app untuk semua 

Kunci pintu pintar ini boleh dihubungkan dengan satu aplikasi yang memberi pelbagai info termasuklah status pintu, pengurusan password dan maklumat berapa kali pintu telah dibuka.

Perlindungan keselamatan 6 lapisan

Kunci pintu digital pintar LOCKIN dilengkapi dengan pembuka induksi berganda, kotak hitam tahan lasak, ada tombol kecemasan dan ada encryption chip serta anti-peep fake code.

Menarik, kan?

Anda boleh pasang lock pintar LOCKIN ni kat rumah anda dengan cara pembelian one-time atau pembelian secara ansuran bulanan. Untuk kedua-dua pembelian ini, anda akan dapat

  • Pemasangan percuma
  • 5 tahun Waranti produk
  • Servis atau baik pulih di rumah
  • Perlindungan insurans sekiranya rumah anda dipecah masuk sehingga RM10,000 setiap tahun.

Chup! Anda nak lebih lagi? LOCKIN ada berita baik untuk anda! Bulan ni adalah ulang tahun LOCKIN Malaysia jadi bagi meraikan bersama, tawaran hebat telah disediakan seperti berikut:

promosi ulang tahun pertama lockin

 Kredit: LOCKIN Malaysia

  • Nikmatilah promosi Beli 1 dan dapatkan unit kedua dengan harga diskaun 50 peratus! Korang boleh campur dan padankan mana-mana produk LOCKIN yang terpilih, termasuklah lock pintar ataupun washer dryer.
  • Selain waranti 5 tahun, anda boleh dapatkan tambahan 5 tahun waranti lagi dengan hanya tambahan RM1 sahaja!
  • Bukan tu je, anda juga boleh menang 1 unit lock pintar LOCKIN yang berharga RM2,400 dengan menyertai peraduan di media sosial LOCKIN.

Pastikan anda nantikan pengumuman lanjut di Facebook & Instagram LOCKIN Malaysia tau! Tertakluk pada terma dan syarat.

peraduan media sosial lockin

Kredit: LOCKIN Malaysia

Istimewa untuk pelanggan Astro, ada promo eksklusif untuk anda. Hanya layari lockin.com.my, klik “I’m interested”, isi maklumat diri dan masukkan reference code ‘LOCKINASTRO’ untuk dapatkan hadiah istimewa!

Apa tunggu lagi? Layari laman web LOCKIN untuk info lanjut!

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.