Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

tip sana sini

5 Tips Keselamatan Yang Anda Boleh Lakukan Sebelum Tinggalkan Rumah

Barulah boleh bercuti dengan tenang!
11 Jan 2023, 10:35 AM

Artikel ini ditaja oleh LOCKIN Malaysia

rumah selamat ketika bercuti

Kredit: Freepik & Lara Jameson/Pexels; Edit: SINAR

Ramai yang akan ambil peluang cuti perayaan untuk pergi bercuti atau balik kampung. Iyalah, cuti panjang, takkan nak duduk rumah je kan? Tambahan pula public holiday, dah tentulah sekolah pun cuti.

Perayaan paling hampir tentunya Tahun Baru Cina. Anda ada rancangan nak pergi mana-mana? Rugilah kalau tak rebut peluang bercuti yang tak selalu datang ni.

Nak bercuti panjang tapi risau nak tinggalkan rumah lama? Sebab itu anda kena pasang kunci pintu LOCKIN.

Berita baik untuk anda, sempena Tahun Baru Cina ni, LOCKIN mengadakan Promosi Tahun Baru Cina Too Happy! Ada diskaun Too Happy yang anda kena rebut!

Anda boleh dapatkan kunci LOCKIN pada harga promosi ni:

āš”LOCKIN Smart Lock X1, harga biasa RM2400, kini hanya š—„š— šŸ­šŸµšŸ“šŸ“!!! *
āš”LOCKIN Smart Lock S30Pro, harga biasa RM3300, kini hanya š—„š— šŸ®šŸ²šŸ“šŸ“!!! *

*dengan 2 tahun waranti produk
*tertakluk pada terma dan syarat

promosi tahun baru cina lockin

Kredit: LOCKIN Malaysia

Jimat banyak tu! Cepat, rebut tawaran menarik ni SEKARANG dengan mengisi maklumat diri anda di sini šŸ‘‰ https://bit.ly/3k0QXBH.

Pastikan anda guna kod promosi ‘LOCKINASTRO’. Ada hadiah istimewa berupa baucar HWC coffee bernilai RM20 menanti anda!

Kenapa anda kena pasang kunci keselamatan rumah LOCKIN Malaysia ni? 

Kunci pintu rumah teknologi pintar LOCKIN memberikan anda keselamatan dan ketenangan fikiran. Walaupun waktu tu dah dalam perjalanan ke lapangan terbang, dan terfikir-fikir “dah kunci pintu rumah ke belum ya?”, anda boleh gunakan apps untuk periksa status pintu. Bukan itu je, penggera juga akan berbunyi jika anda terlupa kunci pintu rumah.

Ia juga adalah satu-satunya kunci pintu rumah pintar pertama di Malaysia yang anda boleh dapatkan secara langgaran bulanan serendah RM49 sebulan dan ada insurans sehingga RM10,000 setiap tahun kalau rumah anda dipecah masuk!

Lockin Malaysia kunci pintu pintar digital

Kredit: LOCKIN Malaysia

Kunci pintu pintar berteknologi tinggi LOCKIN ni anti pecah masuk dan jadikan rumah anda lebih selamat dengan adanya ciri-ciri terbaik termasuklah:

6 pilihan mod

Ada 6 mod yang anda boleh pilih untuk buka pintu rumah anda iaitu menggunakan cap jari, PIN, 1-time password, bluetooth menggunakan app, kad NFC dan kunci.

Diperbuat daripada panel aloi aluminium berkualiti tinggi

Menjadikannya tahan lasak dan anti pecah untuk melindungi rumah anda dari dipecah masuk.

Aplikasi Mijia

Kunci ini turut menyokong akses dari ribuan peranti Mijia.

Satu app untuk semua 

Kunci pintu pintar ini boleh dihubungkan dengan satu aplikasi yang memberi pelbagai info termasuklah status pintu, pengurusan password dan maklumat berapa kali pintu telah dibuka.

Perlindungan keselamatan 6 lapisan

Kunci pintu digital pintar LOCKIN dilengkapi dengan pembuka induksi berganda, kotak hitam tahan lasak, ada tombol kecemasan dan ada encryption chip serta anti-peep fake code.

Menarik, kan?

Anda boleh pasang lock pintar LOCKIN ni di rumah anda dengan cara pembelian one-time atau pembelian secara ansuran bulanan. Untuk kedua-dua pembelian ini, anda akan dapat

  • Pemasangan percuma
  • 5 tahun Waranti produk
  • Servis atau baik pulih di rumah
  • Perlindungan insurans sekiranya rumah anda dipecah masuk sehingga RM10,000 setiap tahun.

Nak lebih ketenangan fikiran ketika bercuti atau balik kampung?

Pastikan anda ikuti tip keselamatan ini untuk perlindungan berganda 

Selain pastikan pintu rumah dikunci dengan sempurna dan jangan sesekali tinggal kunci pendua di luar rumah, ini antara perkara lain yang anda boleh lakukan:

#1 Pasang Lampu Sensor Automatik 

Lampu ini akan menyala secara automatik jika ada sebarang pergerakan.

#2 Simpan Alatan Yang Mudah Terbakar 

Pastikan gas dan plug yang tidak digunakan telah ditutup dan peralatan yang mudah terbakar disimpan di tempat yang selamat.

#3 Maklumkan Pada Jiran Terdekat 

Maklumkan kepada jiran terdekat tentang ketiadaan anda. Sekurang-kurangnya jiran dapat kesan sekiranya ada perkara mencurigakan terjadi di rumah anda. Tetapi jangan sesekali hebahkannya di media sosial.

#4  Jangan Tinggalkan Kunci di Luar Rumah 

Ada yang suka tinggalkan kunci di luar rumah bagi memudahkan diri sendiri dan keluarga terhampir. Antara tempat biasa termasuklah bawah pasu bunga, bawah alas kaki, di dalam rak kasut dan di dalam peti surat.

#5 Pasang Alat Keselamatan Tambahan 

Selain pasang kunci LOCKIN, anda juga boleh pasang penggera keselamatan dan kamera keselamatan yang boleh disambung ke telefon pintar. Anda akan dapat maklumat jika ada sebarang perkara mencurigakan berlaku di rumah ketika ketiadaan anda.

Bila keselamatan rumah dalam keadaan terbaik, sudah tentu fikiran pun lapang dan anda dapat memaksimumkan percutian dengan keluarga!

Jadi apa tunggu lagi? Layari laman web LOCKIN untuk info lanjut!

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.