Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

trending

5 Magis Yang Selalu Rakyat Malaysia Buat Untuk Jadikan Makanan Lebih Sedap

Punyalah sedap sampai makan tak ingat!
16 Sep 2019, 03:00 AM

5 magis yang selalu rakyat malaysia buat untuk jadikan makanan lebih sedap

Kredit: Shutterstock, Edit: SINAR

Malaysia memang terkenal sebagai syurga makanan. Ada makanan Melayu, Cina, India, Barat dan makanan fusion yang telah dihipsterkan. Kedai makan 24 jam pun banyak. Dan sebagai orang Malaysia, kita tentunya kreatif untuk menjadikan makanan biasa, menjadi luar biasa!

5 makanan ni contohnya, rasanya lebih sedap jika kena dengan kombinasinya.  

#1 Nasi daun pisang lebih umphhh kalau makan guna tangan

Aroma daun pisang, campur nasi, kari dan ayam... memang ‘masyuk’. Lagi terbaik kalau kita makan guna tangan.

#2 Kalau makan mi sup tak sah kalau tak sebut “Dik, ada cili potong?”

Mi sup atau char kuey teow tu sendiri dah memang sedap, tetapi dengan tambahan cili potong menjadikan rasanya lagi ‘terangkat’.

#3 Setiap kali order nasi goreng, mesti minta sup kosong

Kadang-kadang tak perlu minta, setiap kali order nasi goreng memang automatik akan dapat sup kosong free flow.

#4 Roti canai cicah kuah kari atau dal tu biasa, nak lagi sedap kenalah order roti canai banjir!

Sekeping tak cukup, dua keping baru puas. Lawan pula dengan teh tarik kaw! Perghhhh!

#5 Siapa peminat laksa utara? Nak lagi kick letak otak udang, perah limau. Barulah orang kata mentua lalu pun tak perasan

Lagi sedap kalau kuah laksa tu banyak, boleh hirup. Punya khusyuk makan laksa tu, sampai orang panggil pun tak dengar.

Ha, tabiat-tabiat makan ni bila digabungkan dengan makanan, membuatkan makanan tu bertambah sedap. Daripada sepinggan, boleh jadi berpinggan-pinggan dan kalau dah lama tak makan boleh teringat-ingat.

Sama juga dengan Astro dan Broadband, satu kombinasi yang WOW bila digabung bersama. Astro, memberikan pelbagai jenis hiburan terbaik manakala Internet jalur lebar yang dipasang di rumah pula selain memberikan kelajuan yang hebat, turut membuka akses kepada anda untuk menikmati seleksi rancangan terkini dan terhangat di pasaran dengan On-Demand. Menarik, kan?  Sebab itulah Astro dan internet jalur lebar adalah kombinasi mantap bila digabungkan bersama.

5 magis yang selalu rakyat malaysia buat untuk jadikan makanan lebih sedap

Kenapa Anda Kena Rebut Tawaran Pakej Jalur Lebar Bersama Kandungan Astro Ni?

#1 Penjimatan berganda. Anda boleh menikmati pakej Astro bersama internet jalur lebar sehingga 100Mbps dengan penjimatan hingga RM720.

#2 Hiburan tanpa henti. Nikmati pelbagai rancangan bersiri serta filem terkini dan terhangat menerusi On Demand*dan menerusi Astro Go yang diberikan secara percuma kepada semua pelanggan Astro. 

#3 Pilih dan sesuaikan mengikut kehendak. Anda boleh pilih dan sesuaikan internet berkelajuan tinggi dengan pakej Astro yang menepati citarasa anda!

#4 Data tanpa had. Melayari internet tanpa had.

5 magis yang selalu rakyat malaysia buat untuk jadikan makanan lebih sedap

Jika anda pelanggan Astro sedia ada, anda hanya perlu tambah internet jalur lebar dalam langganan untuk nikmati penjimatan berbaloi!

Untuk pelanggan baru, anda boleh pilih dan sesuaikan pek Astro mengikut citarasa anda dan tambah internet jalur lebar untuk lebih penjimatan. Astro menawarkan berbagai pek menarik mengikut kesuaian anda seperti Family Pack, Value Pack, Sport Ala Carte, Super Pack dan Super Pack Pack dengan penjimatan hebat.

Apa tunggu lagi? Klik di sini untuk info lanjut!

*Tertakluk terma dan syarat.

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.