Siapa yang tak suka makan roti gulung sosej, zaman sekolah dulu selalu bel ikat kantin. Dah la murah, enak pula tu.
Tak sangka la pula boleh nampak cantik macam sebegini! Kreatif sungguh. Anak-anak pun pasti suka!
Jom cuba resepi yang dikongsi oleh Mas Cotek ini.
Bahan-bahan:
- Roti putih
- Sosej
- Mayonis
- Sos Cili
Cara-caranya:
1. Rebus sebentar sosej dan biarkan ia sejuk.
2. Roti dicanai sehingga nipis dan buang bahagian keraknya. Belah dua.
3. Sosej dibelah dua, hiris kiri dan kanan sosej (Hanya jejarikan, jangan sampai putus)
4. Ambil roti, letak sosej dan gulung. Sapukan sedikit telur sebagai gam pada bahagian hujung roti
5. Goreng sehingga kekuningan dan hidangkan bersama mayonis dan sos cili. Mudah bukan?
Sumber: Mas Cotek
Filled Under :
*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.