Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

trending

Anda Jenis Yang Macam Mana Kalau Menang Hadiah RM50,000?

Menang baucar pun dah senyum sampai telinga, ini pula menang wang tunai!
Izza Yatim
08 Oct 2021, 08:52 AM

wanita happy menang hadiah wang tunai

Kredit: Izlan Somai/Shutterstock

 

Sepanjang hidup, berapa kali anda dapat durian runtuh? Tak kisahlah duit menang peraduan atau, tiba-tiba ada orang nak bagi. Paling banyak, berapa anda dapat? Anda boleh bayang tak kalau anda tiba-tiba dapat duit RM50,000 sebab anda menang hadiah utama peraduan yang anda sertai secara suka-suka? Apa yang anda nak buat dengan duit tu?

 

Iyalah, lain orang lain caranya meraikan kemenangan. Ada yang suka simpan dan tak kurang juga yang joli sana sini. Anda yang mana satu? Ini kami kongsikan jenis orang berdasarkan cara belanja wang kemenangan:

 

#1 Inginkan Kepuasan Diri 

 

Sebelum sayang orang lain, kenalah sayang diri sendiri kan? Selain buat perkara yang diri sendiri sukai, anda beri ganjaran kepada diri sendiri untuk setiap kejayaan yang diperolehi. Antaranya pergi bercuti ke tempat-tempat menarik dalam dan luar negara, nikmati makanan mewah di hotel 5 bintang, beli kereta baharu, beli barang kemas, ubah suai rumah atau beli pakaian berjenama.

 

#2 Pemikir Masa Depan

 

Golongan pemikir masa depan ini fokus mereka adalah menyimpan untuk masa depan. Apa sahaja yang dilakukan adalah untuk simpanan dan pelaburan hari tua. Dapat pula durian runtuh, bolehlah tambah tabungan persaraan atau tabung pendidikan anak-anak atau dijadikan modal untuk tambah aset dan hartanah.

 

#3 Jiwa Bisnes

 

Ada pula yang gunakan wang RM50,000 untuk mula berjinak-jinak dalam bidang perniagaan, iyalah mungkin sebelum ini minat berniaga itu sudah ada tetapi tak dapat diteruskan disebabkan kekangan modal. Tak kurang juga yang jadikan hadiah kemenangan ini suntikan modal bagi membesarkan perniagaan sedia ada. Jika perniagaan yang diuruskan tadi berkembang maju, dapatlah keuntungan berlipat kali ganda! Bijak, bijak!

 

#4 Hidup Tenang 

 

Ada orang pula berazam untuk bebas hutang! Jadi kalau dia dapat wang RM50,000, dah tentu perkara utama yang dilakukan ialah membayar hutang piutang sedia ada bagi mengurangkan komitmen bulanan. Kurang hutang, barulah hidup lebih tenang!

 

#5 Suka Berkongsi 

 

Kalau dapat sikit, kongsi sikit tetapi kalau dapat RM50,000 dah tentu wang dikongsikan tu lebih banyak. Tak cukup dengan ahli keluarga dan insan tersayang, dikongsi pula dengan golongan yang memerlukan. Bagi orang yang suka berkongsi ni, kebahagiaan sebenar bagi diorang apabila tengok wajah orang yang dikongsi rezeki tu gembira.

 

Seronok kan kalau menang wang tunai macam ni?

 

 

Apa kata anda sertai Mesra-Visa Kasih Bonanza mulai sekarang hingga 31 Januari 2022. Inilah peluang anda untuk menang wang tunai RM50,000, RM1,000 atau 20,000 mata ganjaran Mesra. Jumlah hadiah terkumpul bernilai sehingga RM1 juta!

 

 

Caranya senang je!

  1. Isi minyak atau berbelanja minimum RM40 dalam satu resit, 3 kali sebulan.
  2. Bayar menggunakan Visa dan swipe kad Mesra untuk dapat 2 peluang penyertaan.
  3. Nak gandakan kemenangan? Daftar kad Mesra atau aktifkan keahlian di aplikasi Setel dan bayar menggunakan kad Visa secara CardTerus di aplikasi Setel untuk dapat 4 penyertaan. Maknanya lebih tinggi peluang anda menang, kalau anda guna aplikasi Setel dan kad Visa!
  4. Antara hadiah yang menanti anda:
    1. Hadiah utama RM50,000 x2 pemenang.
    2. Hadiah pertama RM1,000 x60 pemenang setiap bulan.
    3. Hadiah saguhati 20,000 mata ganjaran Mesra (bernilai RM200) x200 pemenang setiap bulan.

 

Paling menarik, anda boleh menang hadiah-hadiah ni sambil mengisi minyak dan berbelanja di stesen PETRONAS atau Kedai Mesra. Dan kalau anda adalah seorang petugas barisan hadapan, ada bonus tambahan untuk anda! 100 petugas barisan hadapan pertama yang disenarai pendek akan menerima tambahan wang tunai bernilai RM500 untuk sebarang hadiah yang dimenangi. Menarik kan?

 

Apa tunggu lagi? Jomlah ke PETRONAS sekarang! Layari di sini untuk info lanjut!

 

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.

Ads With Us Ads With Us Ads With Us