Siapa yang teringin nak makan brownies tapi takut sukatan tak betul. Boleh cuba resepi ini. Gerenti jadi!
Bahan-bahan:
- 125 gram butter (1 butter potong 2)
- 1 ½ blok coklat beryls (dark chocolate)
- 3 biji telur
- ½ cawan gula perang (kalau tak nak manis, kalau nak manis boleh letak 1 cawan)
- ¾ cawan self rising flour
Cara-cara memasak:
1. Cairkan butter dan coklat bersama.
2. Masukkan coklat yang dicairkan tadi dalam bekas yang ada telu dan gula tadi (kacau dulu) pastikan masukkan coklat ketika masih panas.
3. Akhir sekali, masukkan ¾ cawan self-rising flour. Kacau sehingga sebati.
4. Lapik loyang 8x8 dengan baking paper.
5. Tuangkan adunan dan masukkan dalam oven pada suhu 140-150 darjah celcius yang dipanakan seketika. Bakar selama 50 minit-1 jam.
6. Dan siap!
Mudah kan? Selamat mencuba!
Sumber: Azlina Ina
Filled Under :
*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.